Boek Verloren en Herwonnen Vrijheid

In 2016 is verschenen het boek Verloren en Herwonnen Vrijheid over de geschiedenis an Roodeschool, Oosteinde en Oudeschip gedurende de tweede wereldoorlog. Het is een gezamenlijk uitegave van de Stichting ‘t Nijkerkje en de Stichting Uitgaven Noord Groningen. Het fraai uitgevoerde boek heeft een omvang van 130 pagina’s en is rijk geïllustreerd met ruim 100 documenten en oude foto’s. 

Boek De Kerk van Oosteinde (Roodeschool)

In 2012 is bij de Stichting Uitgaven Noord Groningen dit door Teun Juk geschreven boek verschenen. Het bevat de geschiedenis van het dorp Oosteinde en haar kerk. Deze Waterstaatskerk uit 1846 is een jong monument in baksteen, waarbij met name de oostgevel aan de wegzijde de aandacht trekt. In 1913 is de kerk uitgebreid. Aan de binnenzijde Art Deco vormen, een vloer met terrazzotegels en een platform kansel. het verhaal is verluchtigd met veel foto’s.

U kunt tijdens evenementen (zie het jaarprogramma) de boeken in de kerk kopen. Bestellen kan ook bij Stichting Uitgaven Noord Groningen, Pastorieweg 19, 9989 BL, Warffum of via de website www.uitgavennoordgroningen.nl.